Європарламент підтримав пропозиції, спрямовані на глибоке реформування ЄС

Європарламент підтримав пропозиції, спрямовані на глибоке реформування ЄС

Укрінформ
Депутати Європейського парламенту підтримують амбітні пропозиції, які спрямовані на глибоке реформування ЄС.

Про це повідомляє прес-служба ЄП, передає Укрінформ.

Зазначається, що у середу парламент підняттям рук ухвалив резолюцію щодо виконання висновків Конференції про майбутнє Європи.

Парламент визнає, що «амбіційні та конструктивні пропозиції», висунуті на Конференції, вимагають перегляду договорів, зокрема щоб гарантувати більшу простоту, прозорість, підзвітність та демократію в ЄС.

“З цією метою ЄП пропонує Комітету з конституційних питань підготувати пропозиції щодо перегляду основоположних текстів Союзу. Такі кроки можливі шляхом укладання Конвенції відповідно до статті 48 Договору про ЄС”, - зазначається у повідомленні.

За допомогою цієї процедури ЄС має надати пріоритет сталій, інклюзивній та стійкій моделі зростання, яка зосереджує увагу на малих та середніх підприємствах, кажуть депутати Європарламенту, закликаючи до повної реалізації Європейського компонента основоположних прав.

Читайте також: Дебати в Європарламенті: депутати підтримують шостий пакет санкцій проти рф

Вони також закликають ЄС відігравати провідну роль у боротьбі зі зміною клімату, захисті біорізноманіття та сприянні сталому розвитку у глобальному масштабі.

“Крім того, євродепутати підкреслили, що надання права законодавчої ініціативи парламенту та припинення одностайності у Раді дозволить поглибити політичну інтеграцію та досягти справжньої демократії”, - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-