Тіньков вивів з росії свої бренди і заявив про перемогу України

Тіньков вивів з росії свої бренди і заявив про перемогу України

Укрінформ
Підсанкційний російський бізнесмен Олег Тіньков вивів з росії свої бренди Tinkoff і La Datcha, а також висловив упевненість у перемозі України у війні з рф. 

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав в Інстаграмі.

«Шкода, що моя країна остаточно скотилася в архаїку, патерналізм та холуйство. Немає росії, була та вся вийшла... Я не можу спокійно заробляти в країні, яка веде війну з сусідом, вбиваючи мирних громадян і дітей, мені не потрібні жодні підстави! Це ЗЛО, а я на боці ДОБРА! Я не знаю, скільки мені залишилося жити, але я точно не хочу вмирати з цими мільярдами, але «покидьком, боягузом і чмом», як 90% усіх олігархів росії. Боягузи, у вас одне життя і його потрібно прожити як людина», - пише Тіньков.

Він також заявив, що виводить з росії свої бренди Tinkoff і La Datcha, які належать його родині, оскільки не хоче, щоб вони були вимащені «кров'ю російських солдатів і жителів України». «Україна переможе, тому що добро завжди перемагає зло, нас так навчали в школі!», - підбиває підсумок бізнесмен, який емігрував.

Як повідомляв Укрінформ, останні роки Олег Тіньков живе переважно у Лондоні, де проходить лікування від лейкемії. 24 березня на тлі війни в Україні влада Великої Британії внесла підприємця до списку санкцій разом з іншими російськими бізнесменами, топменеджерами та політиками.

Читайте також: російський банк змінює назву після антивоєнних висловлювань його засновника

Тіньков не раз негативно висловлювався проти війни рф в Україні. 28 лютого він заявив, що держави мають витрачати гроші на лікування людей, а не на бойові дії. 14 квітня бізнесмен повідомляв про намір його сімейного благодійного фонду допомогти українським біженцям в Італії, а також росіянам, які отримали поранення. 19 квітня назвав війну в Україні «божевільною» і вкрай критично висловився щодо якості армії рф.

Фото: Олег Тіньков / Інстаграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-