російський банк змінює назву після антивоєнних висловлювань його засновника

російський банк змінює назву після антивоєнних висловлювань його засновника

Укрінформ
російський «Тінькофф банк», назва якого співзвучна  з прізвищем його засновника Олега Тінькова, котрий негативно висловлювався щодо війни росії проти України, вирішив відмовитися від «іменного бренду».

Про це йдеться на сторінці банку в Телеграмі, передає Укрінформ.

«У 2022 Тінькофф проведе ребрендинг і відмовиться від використання старого бренду. Компанія давно готувалася до цього кроку, і останні події зробили це рішення ще актуальнішим. Тінькофф уже давно переріс первинний сенс «іменного» бренду», - заявили в банку.

У повідомленні також указується, що «Тінькофф банк» є другим найбільший приватним банком рф за кількістю активних роздрібних клієнтів, яких налічується 20 млн.

Як повідомляв Укрінформ, останніми роками Олег Тіньков жив переважно у Лондоні, де проходив лікування від лейкемії. 24 березня на тлі війни в Україні влада Великої Британії внесла підприємця до санкційного списку разом з іншими російськими бізнесменами, топменеджерами та політиками.

Читайте також: У Нідерландах збанкрутувала «дочка» російського Альфа-банку

Тіньков неодноразово негативно висловлювався проти війни рф в Україні. 28 лютого він заявив, що держави мають витрачати гроші на лікування людей, а не на бойові дії. 14 квітня бізнесмен повідомляв про намір свого ого сімейного благодійного фонду допомогти українським біженцям в Італії, а також росіянам, які отримали поранення. 19 квітня він назвав війну в Україні «божевільною» і вкрай критично висловився щодо якості армії рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-