росіянам не дали провести пропутінський автопробіг у Берліні

росіянам не дали провести пропутінський автопробіг у Берліні

Відео
Укрінформ
Ексросіяни, які живуть у Берліні, не змогли провести в неділю, 24 квітня, запланований автопробіг.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У районі Марцан німецької столиці, де мешкає чимало вихідців з колишнього СРСР, поліція змусила одного водія зняти з капота російський прапор, інші навіть не намагалися застосувати «атрибутику». Використання літер Z і V у Німеччині офіційно заборонено.

Завадили проведенню чергової акції українські активісти. Вони зібралися на площі, звідки планувався початок автопробігу та провели мирну акцію протесту «Люди проти Zомби».

З початку повномасштабної війни рф проти України росіяни, які живуть у ФРН, провели кілька автопробігів у різних містах країни, офіційними гаслами яких є «захист російськомовних проти дискримінації, нацизму та фашизму». Виходити на демонстрації у звичайному форматі ці персонажі уникають, адже побоюються зіткнень з українськими патріотами, які дізнаються про такі акції та виходять з численними контрдемонстраціями та блокують пробіги, які викликають обурення також у німців.

Читайте також: В уряді ФРН прокоментували «автопробіг» росіян під триколором у Берліні

За офіційними даними, лише в Берліні мешкають близько 80 тис. колишніх радянських громадян, з них понад 33 тис. – росіян. Дуже багато з них підтримують політику путіна, дехто висловлює цю підтримку відкрито.

Фото ілюстративне: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-