В уряді ФРН прокоментували «автопробіг» росіян під триколором у Берліні

В уряді ФРН прокоментували «автопробіг» росіян під триколором у Берліні

Укрінформ
Німецька влада всіма силами намагається не лише не допустити фізичного перенесення російської війни на свою територію, але також привнесення її у суспільство в ФРН.

Це дав зрозуміти речник Міністерства внутрішніх справ ФРН на брифінгу в понеділок, передає Укрінформ.

«Для нас важливим є, і ми з початку війни це підкреслювали, що війна не має бути перенесена в наше суспільство, ні українцями, ні росіянами або німецькими росіянами, яких багато в Німеччині. Це – путінська війна, а не війна росіян у Німеччині та геть точно не українців у Німеччині», - заявив речник.

Так він прокоментував проведення напередодні росіянами першої з 24 лютого великої акції під російськими прапорами. У Німеччині діє право свободи зібрань, а Конституція не розділяє зібрання за їх характером.

Читайте також: Внаслідок газової угоди Німеччина потрапила в пастку путіна - ЗМІ

«Тому служби безпеки є дуже пильними, і якщо є правова можливість втрутитися, це робиться», - заявив речник.

Водночас, додав речник федерального уряду, влада просить російськомовних у Німеччині отримувати інформацію з різних міжнародних джерел і не довіряти кампанії з дезінформації з її цинічною інтерпретацією подій, яку розгорнули російських державні ЗМІ.

Читайте також: Німеччина обіцяє посилити санкції проти росії

У неділю, 3 квітня, росіяни влаштували в Берліні «автопробіг» на підтримку рф. Уперше після початку війни було масово використано прапори країна-агресора. Українська громада пообіцяла добиватись заборони в столиці публічних акцій під прапорами, які використовує російська армія в Україні. Плануються звернення в берлінський сенат від імені українських (і не тільки) організацій Берліна та жителів міста, з вимогою заборонити використання російського прапора на вулицях міста до закінчення війни та покарання винних.

Додамо, що з початку війни вулицями великих міст ФРН проходять велелюдні антивоєнні демонстрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-