росія готується контрафактом ввозити підсанкційні товари

росія готується контрафактом ввозити підсанкційні товари

Укрінформ
Мінпромторг росії підготував перелік товарів, щодо яких буде дозволено «паралельний імпорт», серед яких – обладнання для найважливіших галузей російської економіки, запчастини та продукція популярних брендів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Інтерфакс, у розпорядженні якого є копія наказу Мінпромторгу рф.

До списку, підготовленого російським відомством, увійшло обладнання для низки галузей: видобуток корисних копалин, електроенергетика, залізничний та судноплавний транспорт, сільське господарство, лісопереробка.

Істотне місце у списку займають автомобільні марки і матеріали, а також супутні товари, з ними пов'язані: Tesla, Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bently, Cadillac, Chevrolet, Dodge, Hummer, Rover. Також там числяться двигуни й запчастини для Volvo, Hyundai, Nissan, Volkswagen тощо, зазначені шини Michelin, Goodyear, Continental, Bridgestone.

Паралельний імпорт, як випливає з документа, передбачається дозволити щодо смартфонів і техніки під марками Apple, Asus, HP, Panasonic, Samsung, Nokia, Sony, Intel тощо, побутової техніки Electrolux, Miele, Siemens, Dyson тощо, приставок X-Box, Play Station, Nintendo.

Читайте також: У Росії кількість жертв «паленого» алкоголю зросла до 32 осіб

Паралельний імпорт дозволяє ввозити до країни без дозволу правовласника товар, продаж якого розпочався в інших країнах світу.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни щодо росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-