У Молдові закликали росію забезпечити перемир'я в Україні на Великдень

У Молдові закликали росію забезпечити перемир'я в Україні на Великдень

Укрінформ
Понад 100 неурядових організацій Молдови, які входять до національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, закликали росію встановити перемир'я.

 Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

У своїй спільній заяві неурядові організації Молдови (НУО) засудили військові злочини, скоєні росією в Україні.

«Ми закликаємо міжнародне співтовариство звернутися до керівництва росії з проханням встановити перемир'я на час великодніх свят, які є священними святами для більшості віруючих у росії та Україні. Ми закликаємо росію забезпечити евакуацію цивільного населення, поранених та військовослужбовців з території заводу "Азовсталь" до районів, контрольованих конституційною владою України, під наглядом міжнародних гуманітарних місій», - заявили представники громадянського суспільства.

Читайте також: У Маріуполі росіяни зірвали евакуацію та вивезли людей в окупований Докучаєвськ

Під заявою підписалися 103 НУО, включаючи Transparency International Moldova, ADEPT, Фонд Сороса у Молдові, Центр незалежної журналістики, Асоціацію незалежної преси, асоціацію Promo-LEX, міжнародний центр захисту прав жінок La Strada, Expert-Grup, WatchDog та інші.

Раніше радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович 23 квітня повідомив, що російські війська відновили авіаційні удари по території заводу «Азовсталь» у Маріуполі, а також намагаються проводити штурмові дії.

Як повідомляв Укрінформ, на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українських військових, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор із металургійного комбінату. У заблокованому місті лишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-