У Маріуполі росіяни зірвали евакуацію та вивезли людей в окупований Докучаєвськ

У Маріуполі росіяни зірвали евакуацію та вивезли людей в окупований Докучаєвськ

Укрінформ
У заблокованому Маріуполі російські загарбники зірвали евакуацію мирного населення в бік України та вивезли людей автобусами в окупований Докучаєвськ.

Як передає Укрінформ, про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі.

«Вчергове росіянами було зірвано евакуацію. Нахабно використавши намагання маріупольців повернутись додому та чесність української армії щодо припинення вогню для організації власних задумів», - написав Андрющенко.

За його даними, сьогодні об 11 годині біля ТЦ «Порт-Сіті» зібралось не менше 200 маріупольців, які чекали на евакуацію до Запоріжжя. Замість обіцяних російською стороною автобусів до маріупольців під’їхали російські військові і наказали розходитись, тому що «зараз буде обстріл». «Фактично, з застосуванням примусу, в грубій формі людей було розігнано. Автобуси так і не було подано», - зазначив радник мера.

Читайте також: Загарбники депортували у Чувашію 466 жителів Маріуполя

Він додав, що одночасно з цим загарбники подали автобуси на точку біля ТЦ «Метро» (200 метрів від узгодженої точки евакуації). Після того, як маріупольці були вже в автобусах, їм було оголошено, що «евакуація» буде лише в Докучаєвськ, тобто на окуповану територію.

«Права покинути автобус людям не дали. У відповідь на запитання, чому так, пролунала відповідь про «націоналісти обстріляли точку евакуації». Тобто, чергову брехню», - пояснив Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: росіяни депортували 308 мешканців Маріуполя на Далекий Схід

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострільці.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-