У росії за «фейки про армію» арештували опозиціонера Кара-Мурзу

У росії за «фейки про армію» арештували опозиціонера Кара-Мурзу

Укрінформ
Суд у москві запроторив до СІЗО опозиційного політика Володимира Кара-Мурзу у кримінальній справі про фейки стосовно російської армії після його виступу перед законодавцями у США.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на правозахисний портал "Медиазона".

Володимира Кара-Мурзу обвинувачують у громадському поширенні фейків про російську армію з мотивів політичної ненависті (пункт "д" частини 2 статті 207.3 КК рф). Максимальне покарання за цією статтею – 10 років ув'язнення.

Читайте також: У москві затримали члена Антивоєнного комітету Володимира Кара-Мурзу

Справу порушили через виступ опозиціонера перед членами Палати представників американського штату Арізона, йдеться в опублікованій адвокатом постанові. За версією слідства, політик під час виступу, "діючи з мотивів політичної ненависті", поширив "завідомо неправдиву інформацію" про те, що російські військові бомблять житлові райони, пологові будинки, лікарні та школи в Україні, чим "завдав істотної шкоди інтересам російської федерації". Кримінальну справу було порушено того ж дня, коли суд заарештував Кара-Мурзу за непокору працівникам поліції.

Читайте також: На члена Антивоєнного комітету рф завели кримінальну справу за «фейки» про російську армію

Володимир Кара-Мурза – російський опозиційний політик, член Антивоєнного комітету рф. У 2015-му та 2017 роках його намагалися отруїти, імовірно, російські спецслужби. При цьому, як повідомляли Bellingcat і The Insider, за Кара-Мурзою стежили ті самі співробітники ФСБ, що й за іншим опозиціонером - Олексієм Навальним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-