У москві затримали члена Антивоєнного комітету Володимира Кара-Мурзу

У москві затримали члена Антивоєнного комітету Володимира Кара-Мурзу

Укрінформ
У москві правоохоронці затримали опозиційного політика, журналіста, члена Антивоєнного комітету росії Володимира Кара-Мурзу.

Про це повідомив у Telegram російський опозиціонер Ілля Яшин, передає Укрінформ.

"Володимира Кара-Мурзу затримано поліцією в Москві поряд зі своїм будинком. Що саме пред'являють, поки що невідомо", - йдеться в повідомленні.

Після початку росією повномасштабної війни в Україні Кара-Мурза разом з іншими російськими опозиціонерами та громадськими діячами створив Антивоєнний комітет росії.

Серед іншого вони закликали світову спільноту оголосити військовими злочинцями та порушниками міжнародного права політичне керівництво росії.

У лютому 2021 року видання Bellingcat та The Insider опублікували розслідування, в якому стверджувалося, що Володимира Кара-Мурзу двічі намагалися вбити співробітники ФСБ: у травні 2015 року та у лютому 2017-го, коли політика госпіталізували із сильними отруєннями.

Читайте також: Ходорковський, Каспаров, Гурієв створили Антивоєнний комітет Росії

За даними розслідувачів, ті самі співробітники ФСБ причетні до отруєння політика Олексія Навального, письменника Дмитра Бикова, а також стежили за опозиціонером Борисом Нємцовим перед його вбивством.

Як повідомлялось, СБУ затримала колишнього посадовця Адміністрації Президента України за підозрою в роботі на розвідку російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-