Ходорковський, Каспаров, Гурієв створили Антивоєнний комітет Росії

Ходорковський, Каспаров, Гурієв створили Антивоєнний комітет Росії

Укрінформ
Російські опозиціонери та громадські діячі, які перебувають в еміграції, оголосили про створення Антивоєнного комітету Росії.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує ТГ-канал опозиціонера Михайла Ходорковського.

Учасники Комітету закликали світову спільноту оголосити військовими злочинцями та порушниками міжнародного права політичне керівництво Росії, яке віддало наказ на вторгнення в Україну. «Кожен із них окремо і всі вони разом мають понести за скоєне відповідальність. Для скоєних ними злочинів не існує термінів давності, їм має бути відплачено по заслугах, наскільки б довго миру та їхнім жертвам не довелося цього чекати, - підкреслюється в заяві.

Антивоєнний комітет Росії звернувся до урядів світу з вимогою зайняти принципову позицію стосовно зазначених порушників міжнародного права. «Антивоєнний комітет звертається до всіх справжніх патріотів Росії із закликом консолідуватися у боротьбі з агресивною диктатурою Володимира Путіна незалежно від того, чи мають вони політичні, ідеологічні розбіжності та особисті симпатії чи антипатії», - закликали в АКР Росії.

До складу Антивоєнного комітету Росії, крім Ходорковського, увійшли політики Дмитро Гудков, Гаррі Каспаров, Володимир Кара-Мурза, економісти Сергій Гурієв та Сергій Алексашенко, історик Юрій Пивоваров, журналіст Євген Кисельов, підприємці Борис Зімін та Євген Чичваркін, письменник Віктор Шендерович.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки українців.

В Україні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-