Кремлівські ЗМІ запустили фейк про «розстріл» людей на Одещині працівниками СБУ

Кремлівські ЗМІ запустили фейк про «розстріл» людей на Одещині працівниками СБУ

Укрінформ
Кремлівська пропаганда запустила фейк про майбутній «розстріл цивільних жителів в Одеській області співробітниками Служби безпеки України, переодягненими в російську форму», заявивши, що такі методи нібито є типовими для «бандерівців».

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє у Фейсбуці.

Так, пропагандист Старіков заявив: «Це «класика бандерівського жанру». Будь-хто знає, що були численні випадки, коли вони перевдягалися в червоноармійську форму і чинили страшні злодіяння. У тому числі початок «волинської різанини».

У Центрі стратегічних комунікацій нагадали, що насправді саме НКВC створювало псевдобоївки УПА для дискредитації спротиву українців.

Зокрема відомою є докладна записка наркома внутрішніх справ УРСР Василя Рясного до голови НКВС Лаврентія Берії від 26 липня 1945 року.

«Станом на 20 червня 1945 року всього в західних областях України діє 156 спецгруп із загальною кількістю 1783 особи… За своїм зовнішнім виглядом нічим не відрізняються від бандитів УПА, що вводило в оману їх ватажків», - ідеться в документі.

Читайте також: Центр протидії дезінформації спростував нові фейки рф про «Азовсталь», Миколаїв та санкції

Як повідомляв Укрінформ, росіяни поширюють фейкову новину про нібито використання українськими військовими автомобілів місії ОБСЄ. Також ворог твердить, що Україна начебто протидіє евакуації людей з Азовсталі в Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-