Понад 80% жителів з 27 країн вважають війну рф проти України загрозою для світу

Понад 80% жителів з 27 країн вважають війну рф проти України загрозою для світу

Опитування
Укрінформ
У середньому 82% респондентів із 27 країн вважають, що війна в Україні представляє великий або значний ризик для світу в цілому, а 61% - що це є ризиком для їхньої країни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на дані соцопитування Ipsos.

За даними соцопитування, у більшості з 27 країн світу відсоток дорослих, що стежить за новинами з України становить від 57% до 77%. Однак є три винятки – найвищий рівень інтересу зафіксований в Японії (89%) та Швеції (83%), а найнижчий – у Малайзії (49%).

Особливо пильну увагу подіям в Україні приділяють люди від 50 років (78%), бізнесмени (76%), а також ті, хто має вищу освіту (73%).

Читайте також: Майже 40% українців вважають неправильним залишати країну під час війни

Уявлення про те, що власна країна стикається зі значним ризиком, найбільш поширене в Японії (87%), Польщі (77%), Південній Кореї (77%) і Швеції (75%).

У всьому світі 74% респондентів вважають, що їхня країна повинна приймати українських біженців. Ця думка найбільш поширена у Швеції (89%), Нідерландах (86%), Іспанії (85%) та Польщі (84%). Найнижчий показник зафіксовано у Туреччині (53%), яка вже приймає чотири мільйони біженців, переважно із Сирії.

Читайте також: З 1 вересня російську можуть прибрати зі шкільної програми

Водночас 61% респондентів стверджує, що їхні країни не можуть дозволити собі фінансову підтримку Україні.

Загалом 70% респондентів вважають, що їхня країна повинна підтримувати суверенні держави під час нападу і що бездіяльність в Україні спонукатиме росію до подальшої військової агресії (68%).

Водночас 72% опитаних стверджують, що їхній країні слід уникати військового втручання і що військові дії в Україні сприятимуть нападам на інші країни (68%).

Читайте також: путін сам себе обіграв, розв'язавши війну проти України – The Guardian

За даними опитування, у Саудівській Аравії, Угорщині, Малайзії та Індії панує думка, що «проблеми України – це не наша справа, і ми не повинні втручатися». Таку думку також поділяє половина опитаних у Мексиці, Ізраїлі та Аргентині.

Натомість від 65% до 80% у всіх восьми інших опитаних країнах-членах Європейського Союзу (за винятком Угорщини), а також у Великій Британії, США, Канаді, Австралії, Японії та Південній Кореї не згодні з такою думкою.

Зазначається, що відмінність стає ще більш разючою, коли йдеться про надання військової підтримки чи відправлення військ в Україну.

Читайте також: Переважна більшість українців вірить в перемогу у війні з росією

У середньому по всьому світу близько 36% підтримують забезпечення зброї українським військовим. Однак тих, хто підтримує відправку військ власної країни в Україну, є меншість у кожній із 27 країн, і складає у середньому 17%.

У середньому по всьому світу дві третини респондентів погоджуються, що «економічні санкції, запроваджені проти росії багатьма країнами, є ефективною тактикою, щоб допомогти зупинити війну» – від 50% в Угорщині до 78% в Південній Кореї.

Як зазначається, опитування проводилося серед 19 тисяч дорослих віком до 75 років з 25 березня по 3 квітня на платформі онлайн-опитування Ipsos Global Advisor.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і селища України, катують і вбивають мирне населення.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-