російський посол у Варшаві погрожує помстою у разі припинення роботи свого відомства

російський посол у Варшаві погрожує помстою у разі припинення роботи свого відомства

Укрінформ
росія застосує «відповідні заходи» щодо Польщі, якщо її посольство у Варшаві припинить роботу через те, що не може отримати кошти з москви.

Про це в коментарі Reuters сказав посол рф в Польщі Сергій Андрєєв, передає Укрінформ.

«У нас є певні запаси готівки, але вони не безмежні, і якщо ситуація не зміниться, через деякий час може статися так, що ми не зможемо оплатити свої рахунки», - сказав у коментарі агентству Андрєєв.

Читайте також: Прем’єр Польщі назвав заслабкими санкції проти рф

За його словами, щойно російське посольство перестане функціонувати в Польщі, те саме станеться і з посольством Польщі в москві.

Андрєєв не уточнив, як швидко у посольства може закінчитися готівка, але додав, що близько трьох четвертих російських чиновників, які мали дипломатичні паспорти, були вислані з Польщі.

«Вони (поляки - ред.) проєктують образ найбільш недружньої країни щодо росії, в НАТО, в ЄС, у Європі», - сказав посол рф про позицію Польщі після початку війни в Україні.

Читайте також: Німецькі економісти проаналізували, які країни надають Україні найбільшу підтримку

Як відомо, у кінці березні Польща вислала 45 російських дипломатів посольства та представників торговельної місії рф у Польщі, оскільки їхня діяльність суперечить Віденській конвенції про дипломатичні зносини, та заблокувала банківські рахунки посольства. москва вдалася до дзеркальних заходів та на початку квітня повідомила про висилку з країни 45 польських дипломатів і консульських працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-