росія висилає дипломатів Австрії, Бельгії та Нідерландів

росія висилає дипломатів Австрії, Бельгії та Нідерландів

Укрінформ
Російська федерація у відповідь на оголошення співробітників російських закордонних установ «persona non grata» висилає дипломатів з Австрії, Бельгії та Нідерландів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МЗС росії.

Зазначається, що 19 квітня МЗС росії викликало посла Австрії в москві Вернера Альмхофера та заявило йому рішучий протест у зв'язку з визнанням Віднем чотирьох співробітників російських закордонних установ в Австрійській Республіці «persona non grata».

«Цей недружній крок завдає серйозної шкоди як двостороннім відносинам, так і міжнародному авторитету Австрії. У відповідь чотири співробітники посольства Австрійської Республіки в російській федерації оголошені «persona non grata». Їм слід залишити територію країни до кінця дня 24 квітня цього року. Послу вручено відповідну ноту», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Нідерланди відновили роботу посольства в Україні

Також російське МЗС визнало «persona non grata» 14 співробітників посольства Нідерландів у москві та одного співробітника генконсульства країни в Санкт-Петербурзі. Крім цього, «persona non grata» оголошено низку співробітників Посольства Бельгії, які повинні залишити територію російської федерації до кінця дня 3 травня.

Як повідомлялось, раніше росія оголосила персоною «persona non grata» старшого дипломата посольства Чехії у москві у відповідь на вислання з Чехії співробітника посольства рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-