Журналісти розповіли про люксове життя доньки підсанкційного депутата Козака

Журналісти розповіли про люксове життя доньки підсанкційного депутата Козака

Укрінформ
Донька підсанкційного народного депутата Тараса Козака, соратника Віктора Медведчука, навчається та живе у Лондоні, вона дала кілька інтерв’ю щодо України, розповідаючи, як допомагає біженцям.

Розслідування провели журналісти редакції «Наші гроші. Львів», передає Укрінформ.

«В одному з інтерв’ю вона розповіла, як пропускаючи пари, облаштувала стенди для збору пожертв у різних коледжах Лондона. Роксолана Козак також згадала, що переживає за свою матір та брата, які живуть у Львові», - повідомляє видання.

За даними ЗМІ, Тарас Козак від першого шлюбу має двох дітей, 20-річну Роксолану і 28-річного Романа, а також третю дитину в цивільному шлюбі з Наталією Лавренюк.

Редакція «Наші гроші. Львів» верифікувала профіль Роксолани Козак в Instagram. Там вона також називається «Lana Kozak». Так само вона себе називає у профілі на Linkedin.

Читайте також: Подоляк сумнівається, що рф погодиться обміняти Медведчука на захисників та жителів Маріуполя

У профілі вона написала про своє навчання у приватній американській міжнародній школі-інтернаті TASIS у Швейцарії. Вона вчилась тут з 2016 по 2019 рік. Про це також свідчать інші публікації про дівчину та відео на YouTube із вручення дипломів.

TASIS – це приватна школа-інтернат у Лугано (Швейцарія). Рік навчання, за даними на сайті школи, коштує 91 тис. швейцарських франків. При вступі також треба заплатити реєстраційний у 3 тис. франків та одноразовий внесок на покращення кампусу – 5 тис. франків. Відтак три роки навчання Роксолани Козак коштували приблизно 281 тис. швейцарських франків. Що становить 8,8 млн грн.

Донька Козака продовжує навчання в Лондоні – у престижному Central Saint Martins, University of The Arts London, де здобуває бакалавра із Fashion-журналістики.

Central Saint Martin – один з найстаріших навчальних закладів із дизайну у світі, заснований 1854 року. Цей коледж закінчили такі відомі дизайнери і модельєри як John Galliano, Alexander McQueen, Stella McCartney.

Станом на 2019 рік навчання на бакалавраті, яке триває три роки, коштувало 23 тис. фунтів за рік. На сайтах для студентів, пишуть, що орієнтовна вартість проживання в Лондоні для студентів (житло, книги, особисті витрати тощо) становить від 8 тис. фунтів на рік. Тобто, загалом навчання в Лондоні обійдеться студентці Лані Козак приблизно у 3,6 млн грн.

Журналісти також розповіли про розкішне життя, яке веде дівчина, вбираючись у брендовий одяг та зупиняючись у люксових готелях, а також відвідання москви.

Читайте також: Данілов – про обмін Медведчука: Якщо це і відбудеться, то за участі третьої сторони

Видання нагадує, що 20 січня цього року Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило проти Козака санкції. Вони передбачають заморожування всіх активів і майна підсанкційних осіб на території США, а також заборону американським фізичним і юридичним особам здійснювати будь-які фінансові або інші операції з такими особами.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні минулого року Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження про державну зраду щодо народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака (фракція "ОПЗЖ").

Президент 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна", а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих телеканалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-