У Британії знайшли нерухомість російських підсанкційних олігархів на $1 мільярд

У Британії знайшли нерухомість російських підсанкційних олігархів на $1 мільярд

Укрінформ
Близько десятка росіян, які потрапили під санкції, володіють у Великій Британії власністю майже 800 млн фунтів (понад 1 млрд дол.).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Люди, які мають зв'язки з російським президентом, скуповували багатомільйонні заміські особняки на півдні Великої Британії та розкішні квартири в найдорожчих районах Лондона. При цьому виявлення справжніх власників часто ускладнюється тим, що олігархи володіють власністю через підставні компанії, зареєстровані в засекречених офшорах.

Як зазначається, Роман Абрамович має відношення до 50 об'єктів нерухомості в Лондоні загальною вартістю 230 млн фунтів (близько 300 млн дол.), включаючи особняк з 15 спальнями в Кенсингтоні.

З Алішером Усмановим пов'язані два особняки та інша нерухомість у Лондоні загальною вартістю більш як 150 млн фунтів (близько 195,5 млн дол.). Представник Усманова заявив, що більшість нерухомості мільярдера у Великій Британії, а також яхта вартістю 600 млн дол. раніше були "передані в безвідкличний траст", що потенційно вивело їх з-під санкцій.

Олег Дерипаска – власник особняка Hamstone House у Вейбриджі, у графстві Суррей. У 2001 році кіпрська компанія Edenfield Investments Limited придбала особняк за 7,1 млн фунтів (більш як 9 млн дол). Також Дерипаска має великий будинок на Белгрейв-сквер, який зайняли протестувальники проти війни в Україні. Існують докази того, що йому належить будинок неподалік Букінгемського палацу, який був куплений у 2004 році за 4,7 млн ​​фунтів (близько 6,1 млн дол.) офшорною компанією Astibe Limited.

Читайте також: Європол починає операцію «Оскар» - шукатиме приховані активи підсанкційних росіян

Михайло Фрідман, за даними видання, має величезний будинок Athlone House на півночі Лондона, за який у 2016 році він заплатив 65 млн фунтів (близько 84,7 млн ​​дол.).

Герман Хан разом з Анжелікою Хан володіють акціями сейшельської компанії Apilosa Corporation. Документи земельного кадастру показують, що у 2008 році компанія заплатила 62 млн фунтів (близько 80,8 млн дол.) за дві квартири неподалік Букінгемського палацу. Ще дві квартири у цьому районі Хан купив у 2005 році. За документами, у 2018 році їх було переведено на ім'я його дружини.

У 2009 році якась кіпрська компанія заплатила 8 млн фунтів (близько 10,4 млн дол.) за будинок Петра Авена Ingliston House у Вірджинія-Уотер у графстві Суррей.

Активи Ігоря Шувалова у Великій Британії включають дві розкішні квартири в Уайтхоллі вартістю близько 11 млн фунтів (приблизно 14,3 млн дол.).

Партнерка голови правління "Газпромбанку" Андрія Акімова Маріанна Чайкіна володіє квартирою в Найтсбриджі, купленою у 2012 році за 10 млн фунтів (близько 13 млн дол.) компанією Inma Investments, зареєстрованою на Віргінських островах.

Читайте також: США створили міжнародну цільову групу для переслідування російських олігархів та посадовців

Пасербиця глави мзс рф сергія лаврова Поліна Ковальова купила квартиру в Кенсингтоні за 4 млн фунтів (5,2 млн дол.) у 2016 році, коли їй був 21 рік.

З ім'ям Аркадія Ротенберга пов'язують особняк Upper Ribsden у селі Віндлшем, який у 2012 році за 27,5 млн фунтів (близько 35,8 млн дол.) купила компанія Ravendark Holdings Limited, зареєстрована на Віргінських островах.

Син Михайла Гуцерієва Саїд володіє багатомільйонним офісним будинком у лондонському Сіті, купленим більш як за 40 млн фунтів (більш як 52 млн дол.) через секретну офшорну компанію.

Керівник російського банку ВТБ, що знаходиться під санкціями, Юрій Соловйов володіє двома об'єктами нерухомості в Лондоні на своє ім'я - пентхаусами в Хемпстеді і у Вестмінстері. Третя квартира поруч з Кенсингтонським палацом у 2006 році була одразу куплена на ім'я родича за 2,2 млн фунтів (близько 2,8 млн дол.).

Санкції проти російських олігархів та вищих чиновників було запроваджено Великою Британією після початку повномасштабної агресії, розв'язаної росією проти України 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-