Європол починає операцію «Оскар» - шукатиме приховані активи підсанкційних росіян

Європол починає операцію «Оскар» - шукатиме приховані активи підсанкційних росіян

Укрінформ
Європейське поліцейське управління спільно з державами ЄС почало операцію, спрямовану на пошук активів фізичних і юридичних осіб, котрі потрапили під санкції у зв'язку з вторгненням рф в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європолу.

Зазначається, що операція «Оскар» триватиме не менше року й охоплюватиме низку окремих розслідувань, у тому числі стосовно спроб обійти санкції.

Зокрема, Європол сприятиме обміну інформацією та розвідданими між партнерами й надаватиме оперативну підтримку щодо фінансових розслідувань, спрямованих проти злочинних активів та обходу економічних санкцій ЄС.

Читайте також: ЄС оцінює ефективність своїх санкцій проти Росії та готує наступні кроки – Боррель

Європол узагальнюватиме й аналізуватиме інформацію, надану в рамках операції, для виявлення міжнародних зв'язків, злочинних груп та підозрюваних, а також нових кримінальних тенденцій і схем. Крім того, здійснюватиметься аналітична підтримка розслідувань, забезпечення оперативної координації, криміналістичної й технічної експертиз та фінансової підтримки відповідним національним органам.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський закликав світ застосувати проти росії такі санкції, щоб від держави-агресора не лунало навіть слова про зброю масового ураження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-