Міжнародні організації закликали посилити глобальну продовольчу безпеку на тлі війни в Україні

Міжнародні організації закликали посилити глобальну продовольчу безпеку на тлі війни в Україні

Укрінформ
Керівники Світового банку, МВФ, Світової продовольчої програми ООН та Світової організації торгівлі закликали світ негайно докласти спільних зусиль для збереження продовольчої безпеки на тлі російської агресії, а також інших глобальних викликів.

Про це йдеться у спільній заяві, оприлюдненій у середу на сайті МВФ, передає Укрінформ.

«Світ сколихують зростаючі кризи. Наслідки війни в Україні посилюють пандемію Covid-19, яка триває вже третій рік, у той час, як зміна клімату, зростаюча нестабільність і конфлікти завдають постійної шкоди людям у всьому світі», - йдеться в повідомленні.

Керівники міжнародних інституцій наголошують, що через підвищення цін на продукти та дефіцит товарів посилюється тиск на домогосподарства по всьому світу. Зокрема, найбільше це стосується країн, які живуть здебільшого коштом імпорту продовольства.

Читайте також: Світовий банк прогнозує цьогоріч падіння економіки України майже на 45%, росії – на 11,2%

«Ми закликаємо міжнародне співтовариство терміново підтримати вразливі країни через скоординовані дії, починаючи від надання екстрених запасів продовольства, фінансової підтримки, збільшенням сільськогосподарського виробництва та відкритої торгівлі», - наголошують представники організацій.

У заяві міститься заклик підтримати нагальні фінансові потреби держав, які цього потребують, у тому числі за допомогою грантів. Також пропонується сприяти безперешкодній торгівлі та інвестувати в стале виробництво продуктів харчування і безпеку харчування.

«Дуже важливо швидко й скоординовано надавати підтримку країнам, які страждають від відсутності продовольчої безпеки. Ми готові працювати разом з нашими багатосторонніми й двосторонніми партнерами, щоб допомогти країнам подолати цю невідкладну кризу», - зазначається в заяві.

Читайте також: росія готує маніпуляції на тему «голоду» в Україні та світі - ЦПД

Як повідомляв Укрінформ, МВФ, Світовий банк та інші міжнародні інституції неодноразово вказували на те, що розв’язана росією війна проти України, а також блокування російськими кораблями Чорноморського регіону створюють нові виклики глобальній продовольчій безпеці.

За даними Human Rights Watch, російське вторгнення в Україну посилило продовольчу кризу на Близькому Сході та в Північній Африці. Зокрема, Ліван отримує 80% пшениці з України; Єгипет закуповує пшеницю, а також великі обсяги олії; Лівія імпортує понад 40% пшениці з України; Ємен - не менше 27%. Крім того, влада північно-західної Сирії забезпечує регіон пшеницею і борошном, закупленим через Туреччину, але остання також імпортує 90% пшениці з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-