Сенат Польщі пропонує звільнити від покарання поляків, котрі воюють в українській армії

Сенат Польщі пропонує звільнити від покарання поляків, котрі воюють в українській армії

Укрінформ
Верхня палата польського парламенту прийняла законопроєкт, яким пропонує звільнити від покарання громадян Польщі, які воюють проти росії у складі українських збройних формувань.

За прийняття цього законопроєкту проголосували 55 сенаторів усіх опозиційних сил, 42 сенатори правлячої партії “Право і Справедливість” утрималися, а троє законодавців цієї політсили проголосували проти, передає кореспондент Укрінформу.

Згідно з законопроєктом, особи, які братимуть участь у бойових діях проти рф на боці української армії, не будуть переслідуватися в Польщі.

Читайте також: До Інтернаціонального легіону оборони України хочуть вступити 20-30 тисяч бійцівкомандир

У законопроєкті Сенату пропонується, щоб особа, яка перебувала у ЗС України, письмово повідомила про це міноборони РП, вказуючи місце, час і характер обов’язків, які вона виконувала в Україні. Ця інформація передаватиметься до військових центрів рекрутації і використовуватиметься для посилення військового потенціалу Польщі, завдяки отриманому бойовому досвіду в Україні. Водночас, хто не подасть таку заяву до міноборони РП, каратиметься штрафом.

Законопроєкт Сенату має потрапити на розгляд Сейму країни.

Згідно з чинними законодавством Польщі, громадянин країни може вступити до ЗС іншої держави лише за згодою глави МВС, у випадку колишніх військових – за згодою міністра оборони. Без отримання цих згод громадянину країни загрожує кримінальна відповідальність.

Читайте також: Сімдесят громадян Японії висловили бажання воювати за Україну - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, президенти Польщі Анджей Дуда, Литви Гітанас Науседа, Латвії Егілс Левітс та Естонії Алар Каріс прибудуть до Києва.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-