Німців закликають зменшити споживання газу, запасів - лише до кінця літа

Німців закликають зменшити споживання газу, запасів - лише до кінця літа

Укрінформ
Глава Федерального мережевого агентства Клаус Мюллер закликав німців зменшити споживання газу, адже в разі припинення російських поставок його може вистачити лише до кінця літа.

Про це він заявив в інтерв’ю щотижневої газети Die Zeit, передає Укрінформ.

У майбутньому в Німеччині, за словами Мюллера, може статися дефіцит газу - чи то через ембарго ЄС чи припинення поставок самою росією.

«Є три параметри, які можуть запобігти аварійній ситуації з газом: якщо нам вдасться зменшити споживання; якщо нам вдасться отримати більше газу і якщо вдасться у проміжку часу заповнити резервуари для зберігання... У надзвичайній ситуації газу наразі вистачить до кінця літа або початку осені», - попередив Мюллер.

Читайте також: Литва першою із країн ЄС повністю відмовилася від російського газу

За його словами, споживання газу у приватному секторі все ще занадто високе, адже люди ще не відчули кризи. Як заявив Мюллер, якщо війна в Україні продовжуватиметься, а федеральний уряд оголосить рівень готовності, то настане час обмежити споживання приватних осіб.

Рівень заповнюваності газосховищ в Німеччині наразі є значно нижчим, ніж зазвичай наприкінці опалювального періоду, додав він.

Як повідомлялося, Німеччина є однією з країн, яка найбільш активно гальмує запровадження нафтогазового ембарго проти росії, але стверджує, що скорочує свою залежність від російського викопного палива рекордними темпами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-