Активісти завершили блокування вантажівок з рф на польсько-білоруському кордоні

Активісти завершили блокування вантажівок з рф на польсько-білоруському кордоні

Фото
Укрінформ
Акція з блокування виїзду вантажівок із Польщі до білорусі через пункт пропуску в Корощині завершилася.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Польське радіо.

Як зазначається, вимоги протестувальників щодо заборони для проїзду транспорту російських і білоруських перевізників у межах ЄС ураховані у п’ятому пакеті санкцій проти росії, тож вони вирішили не продовжувати блокування.

facebook Natalia Panchenko
facebook Natalia Panchenko

У цьому зв'язку ініціаторка акції протесту Наталія Панченко подякувала прем’єр-міністрові Матеушу Моравєцькому за сприяння, а також закликала уряд допомогти польським підприємцям.

«Звертаюся до вас із великим проханням: нехай польський уряд розробить систему компенсацій для польських перевізників і зробить так, щоб вони вже не мусили їздити до росії. Щоб польські перевізники не мусили підтримувати політику держави і конкретно президента путіна, який сьогодні вбиває українських дітей і жінок», - сказала вона.

Як повідомлялося, п’ятий пакет санкцій, який затвердили країни ЄС, включає заборону на імпорт вугілля з росії від серпня цього року, заборону на використання портів ЄС російськими суднами. Санкції охопили також білоруський та російський транспортний сектор.

Читайте також: Санкції ЄС повинні бути комплексними, щоб росія не могла їх обходитиЗеленський

Компанії з цих країн не зможуть перевозити товари у межах Євросоюзу включно з транзитом. Виняток становлять перевезення фармацевтичної, медичної, сільськогосподарської, харчової продукції та транспорт із гуманітарною метою.

Українські активісти втретє упродовж місяця блокували рух російських та білоруських вантажівок на польсько-білоруському кордоні. Вони також блокували рух вантажівок на польсько-німецькому кордоні.

Фото: PAP/Bartłomiej Wójtowicz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-