Естонія обмежила доступ ще до чотирьох пропагандистських сайтів з рф

Естонія обмежила доступ ще до чотирьох пропагандистських сайтів з рф

Укрінформ
Естонський Департамент захисту прав споживачів та технічного нагляду (TTJA) обмежив доступ до чотирьох російських пропагандистських сайтів.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR.

TTJA зобов'язала телекомунікаційні компанії країни блокувати та робити недоступними для кінцевих користувачів послуги інтернет-підключення до таких сайтів: smotrim.ru (відеоплатформа телеканалів ВГТРК, тобто россия-1 та ін.), ontvtime.ru, tokshow.online та rus24. tv.

Рішення обґрунтоване тим, що ці сайти поширюють воєнну пропаганду, виправдовують та підтримують скоєння воєнних злочинів та розпалюють ненависть, тим самим створюючи загрозу громадському порядку в Естонії.

Читайте також: Естонія повністю припинить імпорт російського газу до кінця 2022 року

Ці вебсайти були доступні на території Естонії через послуги інтернет-підключення, які надаються телекомунікаційними компаніями. Зобов'язання згідно до розпорядження дійсне протягом 12 місяців.

Як відомо, раніше в березні TTJA наказав телекомунікаційним компаніям заблокувати доступ до 7 сайтів російських телеканалів та інформаційних агентств: ntv.ru, ren.tv, 5-tv.ru, 78.ru, 1tv.com, lenta.ru та tass.ru.

Читайте також: Естонія закриває два російські консульства та висилає 14 співробітників

Загалом в Естонії було заборонено понад 40 телеканалів та більш як 50 сайтів. Як альтернативні канали телекомунікаційні компанії запропонували телеглядачам інші канали новин (у тому числі російською мовою або з російськими субтитрами), такі як Euronews RUS, Current Time/Настоящее Время, Украина 24, 1+1 International, Интер+, TV3+, СуперГерои та інші. Крім того, нещодавно TTJA видала загальнонаціональну телевізійну ліцензію російськомовним телеканалам "3+ Estonia" та "Кино 7".

Читайте також: В Естонії затримали керівників місцевого Sputnik'a за порушення міжнародних санкцій

TTJA продовжить відстежувати контент інших мовних каналів та онлайн-платформ та, у разі необхідності, обмежувати поширення каналів та онлайн-платформ, які розпалюють ненависть.

Ця подія сталася на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке почалася 24 лютого. Після цього демократичні країни поетапно запроваджують проти Росії масштабні санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-