Фейки за гроші кремля: рф використовує «нейтральних експертів», бо відкрита пропаганда не працює

Фейки за гроші кремля: рф використовує «нейтральних експертів», бо відкрита пропаганда не працює

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України застерігає, що росія поширює фейки через експертів з "нейтральною позицією".

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зокрема кремль використовує американського науковця Гордона Гана.

"Небезпечність полягає у тому, що більшість читачів сприймає науковця як фахівця, який подає неупереджену інформацію, оскільки він відкрито не підтримує ані західні країни, ані росію. Вдаючи прихильність позиції "проти всіх", Ган вдається до маніпуляцій та побіжно розповідає, що "світ має піти на поступки путіну", а "українські нацисти почали скидати маски під тиском війни", - наголошують у ЦПД.

Читайте також: рф поширює дезінформацію за допомогою завербованих американських «експертів»

Як нагадують у Центрі протидії дезінформації, "начебто нейтральна позиція світових політиків та експертів є найбільш вигідною для кремля. Коли весь світ не довіряє відкритій російській пропаганді, "нейтральні" експерти створюють ілюзію неупередженості їхніх суджень".

Але будь-яке виправдання російської агресії дорівнює мовчазному схваленню масового вбивства українського населення, підкреслюють у ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у ЦПД застерігли, що росіяни продовжують поширювати дезінформацію, використовуючи завербованих американських "експертів".

Так, колишня офіцер резерву армії США Тулсі Габбард вже кілька років працює на іноземну аудиторію за гроші кремля. Від початку повномасштабної війни росії проти України "західна експертка", зокрема розповідає, що "США винні в агресії" росії, бо "провокували" її багато років, а "правляча еліта Вашингтона руками українців хоче вбити якомога більше росіян".

У ЦПД звернули увагу, що Габбард вже неодноразово звинувачували у зв’язках із путіним, проте це не заважає їй виступати як "експерці" в ефірі Fox News. Крім теми війни, Габбард активно дезінформує світ про нібито наявність розробок зброї масового ураження в біолабораторіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-