НАТО час змінити підхід до росії - МЗС Британії

НАТО час змінити підхід до росії - МЗС Британії

Укрінформ
Очільниця міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс вважає, що епоха взаємодії з росією завершилася, і зараз саме час переосмислити відносини з цією країною.

Як передає Укрінформ із посиланням на CNN, про це Трасс сказала сказала під час виступу перед колегами з країн-членів НАТО у Брюсселі в середу ввечері.

Глава МЗС Британії закликала колег визнати «загибель» основного акту НАТО-Росія 1997 року, в якому сторони декларували відданість співпраці. Вона додала, що «настав час відкинути застарілий підхід до поводження з росією».

«Епоха взаємодії із росією закінчилася. Нам потрібен новий підхід до безпеки в Європі, заснований на стійкості, обороні та стримуванні», - зауважила Трасс.

Читайте також: Британія запровадила нові санкції проти росії

За її словами, НАТО не може допустити «вакууму безпеки» на східних кордонах альянсу і має «переосмислити» підтримку країн, «охоплених павутинням російського впливу», таких як Грузія, Молдова, Швеція та Фінляндія.

Трасс також закликала партнерів посилити санкції та озброїти Україну «швидко і рішуче... щоб забезпечити провал путіна».

Вона також повідомила, що працює над посиленням санкцій проти російських банків із колегами з «Великої сімки» (G7).

Читайте також: Глава МЗС Польщі: росію треба ізолювати на міжнародній арені

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та селища України, катують та вбивають мирне населення.

російська агресія проти України викликала тверду та об’єднану відповідь від Європейського Союзу, який запровадив жорсткі санкції проти росії, надає суттєву політичну, економічну, фінансову та військову підтримку Україні та приймає на своїй території мільйони українців, що рятуються від путінської війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-