Глава МЗС Польщі: росію треба ізолювати на міжнародній арені

Глава МЗС Польщі: росію треба ізолювати на міжнародній арені

Укрінформ
Російська федерація своєю агресією в Україні втратила до себе довіру, а тому її потрібно ізолювати на міжнародній арені і покарати за злочини.

Про це під час спільної пресконференції з главою МЗС Великої Британії Ліз Трасс у Варшаві заявив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау, передає кореспондент Укрінформу.

"Складно заперечити, що росія веде війну в Україні варварським способом. Ця війна коштує життя вже тисяч цивільних людей, зокрема дітей. Це призводить до того, що російська федерація втратила всіляку довіру до себе. Країну, яка скоює воєнні злочини, має бути ізольовано на міжнародній арені і покарано", - заявив польський міністр.

За його словами, Варшава разом із Лондоном вимагає введення жорстких санкцій проти росії, а також, щоб рф відповіла за воєнні злочини в міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

“Якщо ми не зможемо зараз зупинити російський режим, то ризикуємо, що в недалекому майбутньому він здійснить чергові акти агресії”, - зазначив Рау.  

Читайте також: Польща закликає країни ЄС долучитися до міжнародного слідства щодо агресії росії проти України

Він запевнив, що Польща надасть правову допомогу Києву, аби можливий результат переговорів з рф відповідав міжнародному праву та візьме участь у післявоєнній відбудові України.

Своєю чергою, британський міністр зазначила, що воєнні злочини росіян в Київській області вимагають проведення детального розслідування та притягнення винних до відповідальності. А тому Лондон також надасть усіляку підтримку слідству і допоможе жертвам злочинів.

"Ми маємо зробити більше. У четвер я закликатиму партнерів по НАТО і G7 поширити санкції на заборону російським кораблям заходити до європейських портів, подальше відрізання росії від європейської банківської системи, замороження активів, таких як золото і припинення імпорту російського палива", -  наголосила Трасс.

Читайте також: Моравецький: Проти рф потрібні нові, реальні санкції – старі не діють

Як повідомлялось, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила про особливості пропозицій ЄК щодо п'ятого пакета санкцій проти російської федерації у зв'язку з вторгнення в Україну. 

Мова йде, зокрема, про заборону імпорту вугілля з росії, фінансових транзакцій для чотирьох ключових російських банків, у тому числі VTB - другого за величиною банку росії, а також заборону для російських суден і суден під російським управлінням заходити в порти ЄС.

Раніше Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль подякував за солідарність об’єднаної Європи з українським народом з огляду на п’ятий пакет санкцій проти росії, який анонсували у Європейському Союзі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-