Канада на третину збільшить свій оборонний бюджет - CBC

Канада на третину збільшить свій оборонний бюджет - CBC

Укрінформ
Канада збільшить свій національний оборонний бюджет на 8 млрд дол., що становить понад 30% від цьогорічних оборонних витрат.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише канадський суспільний мовник CBC News напередодні оприлюднення нового федерального бюджету Канади, запланованого на четвер.

“Очікується, що бюджет додасть 8 млрд нових коштів міністерству оборони. Ця інвестиція повинна допомогти покращити обороноздатність Північної Америки”, - пише CBC News із посиланням на свої урядові джерела.

Читайте також: Канада викличе посла росії, аби показати йому фотографії з Бучі та Ірпеня

Зазначається, що значна частина нових коштів буде використана на модернізацію Командування військово-повітряної оборони Північної Америки, яка покладається на систему застарілих радарів.

“Джерела стверджують, що уряд також планує суттєву інвестицію у закупівлю зброї для України, аби допомогти їй захистити себе від все більш жорстокого російського вторгнення”, - стверджує видання.

Читайте також: Глава МЗС Канади назвала вбивства у Бучі воєнними злочинами

Утім, навіть з урахуванням додаткового фінансування оборони, Канада не досягне рекомендованого НАТО показника у 2% від ВВП.

“За словами джерел, збільшення видатків, про яке оголосять у четвер, доведе загальний оборонний бюджет Канади до 1,5% від ВВП”, - підсумовує CBC News.

Читайте також: Парламент Канади підтримав безвіз з Україною

Як раніше повідомляло агентство, Канада виділить Міжнародному кримінальному суду в Гаазі додаткові ресурси для пришвидшення розслідувань, які він веде, зокрема щодо російських воєнних злочинів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-