Канада допоможе суду в Гаазі розслідувати воєнні злочини росії

Канада допоможе суду в Гаазі розслідувати воєнні злочини росії

Укрінформ
Канада виділить Міжнародному кримінальному суду в Гаазі додаткові ресурси для пришвидшення розслідувань, які він веде, зокрема щодо російських воєнних злочинів в Україні.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявив міністр громадської безпеки Канади Марко Мендічіно.

“Канада зробить суттєвий внесок до поточних розслідувань Міжнародного кримінального суду, в тому числі стосовно ситуації в Україні, реагуючи на запит офісу прокурора МКК”, - сказав Мендічіно.

За його словами, Канада направить до Міжнародного кримінального суду додаткову команду правоохоронців. “Канадські детективи будуть розподілені у команди, що працюють над припиненням безкарності для виконавців злочинів, які викликають найбільше занепокоєння міжнародної спільноти, в тому числі геноциду, воєнних злочинів та злочинів проти людяності”, - зазначив міністр.

Він наголосив, що канадські правоохоронці, відряджені до суду, “мають досвід та знання, необхідні для збору доказів вчинення воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що можуть бути використані під час майбутнього судового переслідування”.

Мендічіно додав, що канадська правоохоронна система “також активно та незалежно вивчає шляхи підтримки забезпечення кримінальної відповідальності за підозрами у вчиненні воєнних злочинів та злочинів проти людяності під час чинного конфлікту в Україні”. “Канада й надалі співпрацюватиме зі своїми союзниками й міжнародною спільнотою, аби підтримати Міжнародний кримінальний суд та упевнитися, що за незаконне російське вторгнення до України буде відповідальність”, - підсумував він.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Міжнародний кримінальний суд на початку березня за зверненням 39 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

Фото Stringer, AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-