Джонсон звернувся до росіян: Ваш президент звинувачується у воєнних злочинах

Джонсон звернувся до росіян: Ваш президент звинувачується у воєнних злочинах

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон звернувся до жителів росії, пояснивши їм, що президент путін звинувачується у воєнних злочинах в Україні.

Як передає Укрінформ, відеозвернення Джонсона транслював Sky News.

«росіяни гідні знати правду. Ви гідні того, щоб знати факти», - сказав він російською, перейшовши далі на англійську.

Звірства, вчинені російськими військами у Бучі, Ірпені та інших місцях України, жахнули весь світ, сказав Джонсон. «Цивільних осіб убивали, розстрілювали зі зв'язаними руками. Жінок ґвалтували на очах їхніх маленьких дітей. Напівспалені тіла кинуто у братські могили або просто залишені на вулиці», - зазначив Джонсон.

За його словами, це настільки шокує і викликає огиду, що недарма російський уряд прагне приховати таку інформацію від громадян.

«Ваш президент знає: якби ви бачили, що діється, ви б не підтримували його війну. Він знає, що ці злочини зраджують кожну російську матір, яка з гордістю прощалася із сином, коли той вирушав до армії», - сказав прем’єр-міністр Британії.

На його переконання, ця «пляма на честі самої росії» ставатиме дедалі більшою з кожним днем війни.

«Але не вірте мені на слово., - додав він, закликавши росіян отримати доступ до незалежної інформації через VPN-з'єднання й ділитися з нею з іншими. І наголосив: «Винних буде притягнуто до відповідальності».

Читайте також: Джонсон - про звірства росіян: Ми не заспокоїмося, доки не переможе правосуддя

«Ваш президент звинувачується у скоєнні воєнних злочинів. Але я не вірю, що він діє від вашого імені», - підсумував Джонсон.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують та вбивають мирне населення.

У визволеній від російських загарбників Бучі на Київщині виявили братську могилу, де поховано майже 300 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-