Джонсон - про звірства росіян: Ми не заспокоїмося, доки не переможе правосуддя

Джонсон - про звірства росіян: Ми не заспокоїмося, доки не переможе правосуддя

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон назвав звірства російських військових в Ірпені та Бучі воєнними злочинами та наголосив, що Лондон "не заспокоїться, доки не переможе правосуддя".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ВВС.

«Жахливі напади росії на невинних мирних жителів Ірпеня та Бучі є ще одним доказом того, що путін і його армія скоюють воєнні злочини в Україні. Жодне спростування або дезінформація Кремля не можуть приховати те, що, як ми всі знаємо, є правдою: путін у розпачі, його вторгнення зазнає невдачі, а рішучість України ніколи не була такою сильною», - заявив Джонсон.

Він додав, що зробить усе можливе, щоб «знекровити військову машину путіна».

«Велика Британія була в перших рядах підтримки Міжнародного кримінального суду в розслідуванні звірств, скоєних в Україні. Ми не заспокоїмося, доки не переможе правосуддя», - додав британський прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах і селах зафіксовано масові вбивства російськими вояками цивільних.

1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах поховали 280 людей.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що з визволеної від російських загарбників території Київської області наразі вивезено 410 тіл убитих мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-