Глава МЗС Британії закликає до нових санкцій проти росії

Глава МЗС Британії закликає до нових санкцій проти росії

Укрінформ
Велика Британія наполягає, що партнери мають оголосити нову хвилю санкцій і зупинити потік грошей із Заходу до путінської воєнної машини.

Про це глава Міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила на спільній з українським колегою Дмитром Кулебою пресконференції у Варшаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Трасс наголосила на відповідальності Британії і партнерів за посилення підтримки України, що означає більше озброєння і більше санкцій.

«Пізніше цього тижня (зберуться - ред.) глави МЗС країн «Великої сімки» і НАТО. Ми маємо оголосити нову хвилю санкцій. Реальність полягає в тому, що гроші течуть із Заходу до путінської воєнної машини. Це має припинитися. У Брюсселі я працюватиму з нашими партнерами з тим, щоб піти далі, за що виступає Дмитро», - поінформувала міністерка.

Читайте також: Глава МЗС Британії закликала виключити росію із Ради ООН з прав людини

Вона зазначила, що йдеться про заборону входження російських кораблів у порти, вирішення питання з російськими банками, вихід з нових індустрій, які живлять військовий бюджет путіна, і погодження чіткого графіка, аби позбутися "нашого імпорту російської нафти, газу і вугілля".

Трасс також наголосила на необхідності надання Україні озброєнь.

«Британія постачає більше, включно з антитанковою зброєю нового покоління ракет Javelin, ракетними комплексами Starstreak», - сказала міністерка.

Глава британської дипломатії підкреслила, що не має бути жодної мови про зняття санкцій, поки російські війська в Україні і російська загроза нависає над Європою.

Читайте також: Британія скликає Радбез ООН для обговорення звірств військових рф у Бучі

«Нам потрібно побачити, як путін відводить війська. Нам потрібне відновлення повної територіальної цілісності Україні, нам потрібно побачити припинення здатності росії до подальшої агресії. Нам потрібен план з відновлення України і здійснення правосуддя у Міжнародному кримінальному суді», - сказала Трасс.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у понеділок міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі заявив про шок від злочинів, скоєними росіянами поблизу Києва, і запевнив, що Токіо не залишатиметься осторонь і разом з цивілізованим світом виступає за жорсткі санкції проти москви.

Фото: EastNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-