ЄС готує п’ятий пакет санкцій проти рф - попередні не зупинили «машину війни» путіна

ЄС готує п’ятий пакет санкцій проти рф - попередні не зупинили «машину війни» путіна

Укрінформ
Європейський Союз наразі опрацьовує п’ятий за рахунком пакет жорстких економічних санкцій проти Росії, тому що попередні чотири не змогли зупинити путінську «машину війни» та неспровоковану агресію росії проти України.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник Європейської Комісії Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У світлі останніх подій країни-члени ЄС будуть знову обговорювати санкції. Але є рішучість з боку ЄС та його країн-членів продовжувати роботу над санкціями. Ми вже застосували чотири пакети, чотири хвилі масивних санкцій, але, незважаючи на це, «машина війни» путіна продовжує вбивати», - сказав речник.

Він не дав прямої відповіді на уточнююче запитання журналістів, чи передбачатиме новий пакет санкцій заборону на експорт російських нафти та газу, пославшись на конфіденційність переговорів.

«Ми чули думки декількох лідерів країн-членів, які висловлювали бажання просуватися з санкціями. Цей процес є конфіденційним, і ми ніколи його не коментуємо, поки він триває. Я можу лише підтвердити, що ЄС рішуче налаштований терміново просувати далі нашу роботу над санкціями, на чому наголошувалося в Декларації (високого представника ЄС – ред.) цього ранку. Тож ми маємо дочекатися, коли країни-члени приймуть таке рішення», - зауважив Стано.

Читайте також: ЄС допоможе Україні розслідувати російські воєнні злочини у Бучі та інших містах

Він нагадав, що санкції проти російського агресора, які вже були ухвалені, є найбільшими за всю історію ЄС і ухваленими у рекордно короткий термін. Європейський Союз має намір надалі розширювати ці санкцій, з метою позбавити кремль можливості продовжувати вторгнення в Україну та фінансування російської «машини війни».

Водночас, за словами речника, санкції є лише інструментом політики, та застосовуються разом із іншими заходами. Це включає надання потужної підтримки для України, включаючи військову, гуманітарну, політичну та економічну сфери, а також широку міжнародну ізоляцію режиму путіна та кремля, збільшення міжнародного тиску.

«Тож ми сподіваємося, що застосування всіх цих інструментів, разом із іншими заходами, дозволить якщо не зупинити путінську «машину війни», то, принаймні, суттєво обмежити можливість кремля фінансувати цю брудну та незаконну агресію проти України та її народу», - сказав він.

Читайте також: Вступ до ЄС: цього тижня Україна очікує на опитувальник для статусу кандидата

24 лютого 2022 року росія розпочала неспровоковану військову агресію проти України, продовжує масовані бомбардування та обстріли житлових районів українських міст та селищ, цілеспрямоване руйнування цивільної інфраструктури.

Після початку неспровокованої російської війни проти України Євросоюз застосував проти росії чотири послідовні хвилі обмежувальних заходів, які нині поширюються на 654 осіб та 52 установи в рф. Це включає заморожування активів та заборону на надання будь-яких фондів особам та установам, що включені до санкційного переліку. На додаток, на осіб, що включені до цього списку, поширюється заборона на подорожі, що не дозволяє їм в’їжджати на територію ЄС або перетинати її транзитом.

Україна закликає ЄС повністю припинити імпорт російських енергоносіїв, за рахунок якого росія фінансує війну проти України та продовжує вбивати мирне населення в українських містах та селищах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-