Сейм Латвії підтримав заборону на видачу посвідки на проживання громадянам рф та білорусі

Сейм Латвії підтримав заборону на видачу посвідки на проживання громадянам рф та білорусі

Укрінформ
Латвійський парламент у четвер підтримав у першому читанні поправки до Закону про імміграцію, оголошені невідкладними. Вони передбачають призупинення до 30 червня 2023 року видачі дозволів на тимчасове проживання громадянам рф та рб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Сейму.

Планується доповнити правову базу, як видачі або реєстрації, так і анулювання посвідок на проживання. У видачі або реєстрації посвідки на проживання, зокрема, може бути відмовлено у випадках, коли компетентними державними органами встановлено, що іноземець діяв усупереч інтересам національної та громадської безпеки або публічно прославляв, заперечував чи виправдовував геноцид, злочин проти людяності, злочин проти миру або військовий злочин. Такі ж зміни плануються і для анулювання дозволів на тимчасове і постійне проживання.

При цьому можуть бути встановлені винятки для оформлення дозволів на тимчасове проживання. Це возз'єднання сім'ї, міжнародний захист, працевлаштування, необхідність навчання або навчальної практики, а також національні інтереси Латвії або гуманітарні міркування, вказані в анотації до законопроєкту.

Закон ще має пройти друге, остаточне, читання Сейму.

Ухвалення цього відбувається на тлі повномасштабної війни, розпочатої 24 лютого росією проти України, за участі білорусі.

Фото: Reinis Inkēns, Saeimas Administrācija

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-