У Швейцарії провайдери вилучили з пакетів пропагандистський канал RT

У Швейцарії провайдери вилучили з пакетів пропагандистський канал RT

Укрінформ
Онлайн-провайдери телевізійних програм Швейцарії Swisscom, Sunrise UPC, Salt та інші вилучили зі своїх пакетів російський канал Russia Today.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

«Представник Швейцарії у Керівному комітеті Ради Європи з питань медіа та інформаційного суспільства (CDMSI) Томас Шнейдер повідомив у листі до Національної ради, що Швейцарія пильнує за економічними санкціями ЄС проти росії. Зокрема, на початку березня інтернет-провайдери телевізійних програм Швейцарії такі, як Swisscom, Sunrise UPC, Salt та інші, вилучили російський канал Russia Today із запропонованого пакету для своїх клієнтів», - ідеться в повідомленні.

Шнейдер наголосив, що у контексті санкцій проти рф уряд Швейцарії ухвалив рішення, яке стосується медіасфери. Його виконання покладено на різні федеральні інституції, серед яких і Регуляторний орган з питань медіа Швейцарії (OFCOM). Наразі OFCOM вивчає деталі щодо заходів, які можна ухвалювати на основі цього рішення.

Представник Швейцарії висловив щиру підтримку народу України і сказав, що особисто намагається допомагати. Його сім’я, як і багато інших швейцарських родин, оселили в себе жінку з двома дітьми із Харкова, допомогли їм зареєструватися у статусі біженців та одержати підтримку, яку надає уряд Швейцарії.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 28 березня тридцять країн Європи повністю або частково прибрали з ефіру російські пропагандистські канали.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-