Туреччина підвищила боєготовність флоту через мінну загрозу в Чорному морі

Туреччина підвищила боєготовність флоту через мінну загрозу в Чорному морі

Укрінформ
Туреччина підвищила рівень боєготовності кораблів - мисливців за мінами та патрульних літаків через мінну загрозу в Чорному морі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву міністра оборони Туреччини Хулусі Акара.

«Наші кораблі - мисливці за мінами та морські патрульні літаки перебувають у бойовій готовності. Кожне отримане повідомлення оцінюється та вживаються необхідні дії. Виявлені міни миттєво безпечно знищуються», - повідомив міністр.

Відповідаючи на питання журналістів щодо країни приналежності мін, міністр вказав на відсутність точних даних.

«Якби це були міни, закладені в Україні, чи інші міни, не було б правильно говорити що-небудь, не будучи впевненим у цьому. Наша робота триває», - сказав Акар.

За його словами, що кораблі були поінформовані про можливу небезпеку.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня вранці біля берегів Туреччини, в районі населеного пункту Інеади, що поблизу кордону з Болгарією, виявили та знешкодили морську міну. До цього в районі входу в протоку Босфор було знешкоджено ще одну міну.

Росія замінувала рекомендовані морські шляхи від Босфору до Одеси і водночас повідомила, що це українські міни. Україна наполягає на притягненні росії до міжнародної відповідальності за використання морських мін як зброї невибіркової дії, яка безконтрольно поширюється акваторією Чорного моря. Дипломати заявили, що росія використовує міни, захоплені збройними силами рф у 2014 році під час військового вторгнення та тимчасової окупації росією українського міста Севастополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-