Польща відмовиться від російської нафти до кінця року - Моравецький

Польща відмовиться від російської нафти до кінця року - Моравецький

Укрінформ
До кінця нинішнього року Польща остаточно відмовиться від постачання нафти з Росії.

Про це під час спільної пресконференції з міністром клімату Анною Москвою та керівником польської державної енергетичної компанії PKN Orlen Даніелем Обайтеком заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо робити усе можливе, щоб до кінця року відмовитися від російської нафти»,- заявив глава польського уряду.

Він зазначив, що Польща значною мірою вже незалежна від нафти з рф, але зараз демонструє «найбільш радикальний план» в Європі щодо відмови від російської нафти.

Моравецький також нагадав, що напередодні уряд країни прийняв законопроєкт, яким забороняється імпорт вугілля з рф до Польщі.

«Ми напрявляємо законопроєкт до парламенту і разом з підписом президента накладаємо повне ембарго на вугілля. Я сподіваюся, що у квітні, найпізніше у травні, ми повністю відмовимося від російського вугілля»,- підкреслив глава уряду РП.

У свою чергу голова правління PKN Orlen Обайтек зазначив, що від початку збройної агресії росії проти України, 24 лютого, компанія законтрактувала 28 танкерів з нафтою, що допоможе забезпечити незалежність польської енергосистеми від російської нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-