У НАТО назвали дату та місце нової зустрічі - запросили й Україну

У НАТО назвали дату та місце нової зустрічі - запросили й Україну

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн НАТО зустрінуться у Брюсселі 6-7 квітня для обговорення актуальних питань зовнішньої політики та безпекової ситуації.

Про це повідомляється на сайті НАТО, передає Укрінформ.

«Зустріч Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ відбудеться у штаб-квартирі НАТО у середу, 6 квітня, та у четвер, 7 квітня 2022 року. Зустріч проходитиме за персональної присутності (учасників - ред.) та під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 7 квітня до участі в роботі Північноатлантичної ради будуть запрошені міністри країн-партнерів - Австралії, Фінляндії, Грузії, Японії, Республіки Корея, Нової Зеландії, Швеції й України, а також верховний представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики. Дехто з партнерів може взяти участь в обговоренні у форматі телеконференції.

Як повідомлялося, 24 березня у Брюсселі відбувся надзвичайний саміт НАТО, присвячений реагуванню на неспровоковану агресію росії проти України та зміцненню політики НАТО із стримування й оборони. Лідери країн-союзниць погодилися нарощувати всебічну допомогу Україні, зокрема військову, фінансову та гуманітарну, водночас визнавши відповідальність НАТО щодо забезпечення непоширення ескалації за межі України та уникнення прямого військового конфлікту між росією і Альянсом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-