США не мають стратегії зміни режиму у росії – Блінкен

США не мають стратегії зміни режиму у росії – Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати Америки не мають стратегії зміни режиму ні в Росії, ні будь-де ще.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це заявив держсекретар США під час візиту до Єрусалима, коментуючи слова президента Джо Байдена про те, що путін «не може залишатися при владі».

«Як ви знаєте і як ви неодноразово чули від нас, у нас немає стратегії зміни режиму ні в Росії, ні де-небудь ще, якщо на те пішло», - сказав він.

За словами Блінкена, президент США мав на увазі те, що «путін просто не повинен мати владу вести війну або вдаватися до агресії проти України чи когось іншого».

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі пояснили, що Байден не закликав до зміни режиму в росії, коли сказав у суботу, що путін «не може залишатися при владі».

Путін 24 лютого розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-