Міністерка оборони Чехії відмовилась їхати до Угорщини через її позицію щодо агресії рф

Міністерка оборони Чехії відмовилась їхати до Угорщини через її позицію щодо агресії рф

Укрінформ
Міністр оборони Чехії Яна Чернохова відмовилась їхати до Угорщини на зустріч голів оборонних відомств Вишеградської четвірки через позицію Будапешта. 

Про це вона написала у Твіттері, передає Укрінформ.

«Я особисто не поїду в Угорщину на зустріч міністрів оборони V4. Наступного тижня у них вибори, і мені не годиться брати участь у (передвиборчій) кампанії там. Я завжди підтримувала V4, і мені дуже шкода, що дешева російська нафта важливіша для угорських політиків, ніж українська кров», - написала політик.

Зустріч міністрів оборони країн Вишеградської групи (Чехія, Словаччина, Польща, Угорщина) має відбутися в середу-четвер наступного тижня.

Парламентські вибори в Угорщині пройдуть 3 квітня. Прем'єр-міністр країни Віктор Орбан, який балотуватиметься на них, заявив, що не підтримає санкції Європейського Союзу на імпорт енергоносіїв.

Також Угорщина відмовляється надати Україні зброю для боротьби з агресором, зокрема не дозволила транспортувати своєю територією озброєння, які надають інші держави. Водночас Будапешт виступає проти швидкого надання Україні членства в ЄС.

Як повідомлялось, з 24 лютого в Україні триває боротьба з російськими загарбниками. Ворожі війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-