Німеччина різко скорочує залежність від енергоносіїв рф - віцеканцлер назвав цифри

Німеччина різко скорочує залежність від енергоносіїв рф - віцеканцлер назвав цифри

Укрінформ
Міністр економіки, віцеканцлер ФРН Роберт Габек заявив, що Німеччина різко скорочує залежність від російських енергоносіїв.

Про це він сказав, представляючи новий документ щодо енергетичної безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Залежність від вугілля з росії, згідно контрактів, скоротилася з 50% до 25%, нафти – з 35% до 25%, газу – з 55% до 40%», - поінформував міністр.

Глава Мінекономіки висловив упевненість, що до кінця літа-початку осені вдасться зовсім відмовитися від російського вугілля. Стосовно нафти він очікує зниження до середини літа вдвічі (від початкової цифри). Габек визнав надзвичайну шкоду від того, що один із німецьких НПЗ, а відтак енергозабезпечення великого регіону, повністю контролюється компанією «Роснефть». Наразі німецька влада намагається вирішити це складне питання.

Щодо імпорту газу, наразі активно просувається робота з будівництва LNG-терміналів, до цього використовуватимуть спеціальні судна, які функціонують як термінали. На думку німецького уряду, завдяки дуже швидким темпам переходу на інші джерела постачання можна буде досягнути фактично повної незалежності від імпорту російського газу вже до літа 2024 року.

«Зелений» політик також наголосив на суттєвому прискорені будівництва відновлювальних джерел енергопостачання.

Міністр зазначив, що за останні тижні «багато чого сталося», і контракти або були анульовані, або не були продовжені, або були укладені з новими постачальниками. Габек подякував за це енергопідприємствам, але також споживачам, які заощаджують, чим допомагають «зашкодити путіну». За його словами, чотири тижні війни показали єдність і рішучість трансатлантичної спільноти, якої раніше не було, та суспільств, стати незалежними від російського імпорту та змусити путіна припинити війну.

Він запевнив, що Берлін не дозволить путіну шантажувати себе, в тому числі вимогами платити за енергоносії в рублях. На його думку, Німеччина зможе прожити без російських енергоносіїв.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина заклала у бюджет мільярд євро на допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-