Польща заморозила банківські рахунки посольства рф у Варшаві

Польща заморозила банківські рахунки посольства рф у Варшаві

Укрінформ
Варшава заблокувала банківські рахунки посольства росії в Республіці Польща.

Цю інформацію підтвердив у четвер глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

«Я можу лише у загальних рисах сказати, що дійсно було блокування фінансових засобів російської федерації»,- зазначив Моравецький.

Він попросив про деталі цього кроку запитати у польських спецслужб.

Як інформували польські ЗМІ, після початку збройної агресії посольство рф у Польщі хотіло зняти з власних рахунків близько 10 млн злотих (приблизно 70 млн грн), але польські банки заблокували ці спроби.

Посол рф у Варшаві Сергій Андрєєв в коментарі російським ЗМІ визнав у четвер, що Польща з кінця лютого заморозила всі банківські рахунки посольства росії у Варшаві. За його словами, Польща мотивувала це тим, що кошти може бути витрачено на «фінансування тероризму».

Як відомо, напередодні МЗС Польщі поінформувало посла рф Андрєєва про оголошення персонами нон грата 45 російських дипломатів у Польщі. Вони повинні будуть залишити Польщу впродовж п'яти днів.

У москві вже заявили, що адекватно відреагують на рішення Варшави.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-