Росія намагається використати Радбез ООН для відмивання фейків про «біологічну зброю»

Росія намагається використати Радбез ООН для відмивання фейків про «біологічну зброю»

Укрінформ
Країни Заходу в Раді Безпеки ООН знову викрили москву в брехні щодо нібито розробки в Україні «біологічної зброї».

Про це йдеться у спільній заяві постійних представників США, Албанії, Франції, Ірландії, Норвегії та Великої Британії при ООН, оприлюдненій у п’ятницю перед засідання Радбезу, скликаного росією з метою поширення дезінформації.

«Росія знову намагається використати Радбез для відмивання своєї дезінформації, поширення пропаганди та виправдання свого неспровокованого та жорстокого нападу на Україну», - заявили автори заяви, нагадавши, що тиждень тому рф скликала Раду Безпеки під такими самим приводом, «і ми почули цілий список претензійної та абсурдної брехні».

Наголошується, що ці звинувачення рф висунула, щоб зняти з себе відповідальність за війну та зумовлену нею гуманітарну катастрофу.

«Водночас саме росія вже давно підтримує програму біологічної зброї в порушення міжнародного права, а не Україна. Саме росія має добре задокументовану історію застосування хімічної зброї, а не Україна. І саме Росія розпочала цю безглузду війну», - наголошують постпреди країн Заходу.

На їхнє переконання, рф зловживає своїми обов'язками та привілеями постійного члена Радбезу, хоча він покликаний бути майданчиком для досягнення миру шляхом дипломатії.

«Підрив росією нашої місії та її жахлива кампанія насильства проти українського народу є ганебними. Ми продовжуватимемо добиватися того, щоб у відповідь на їхню тактику пролунав потужний хор голосів усієї міжнародної спільноти, готової стати на бік України та відстоювати Статут ООН», - зазначили автори заяви.

Як повідомляв Укрінформ, у МЗС заявили, що публічні заяви росії про нібито розробку біологічної зброї в Україні слід розглядати як дезінформацію та провокацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-