Латвія й Естонія висилають по троє російських дипломатів, Литва - чотирьох

Латвія й Естонія висилають по троє російських дипломатів, Литва - чотирьох

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс вирішив оголосити трьох співробітників посольства Росії небажаними особами.

Нинішня діяльність цих осіб несумісна зі статусом дипломата та завдає шкоди Латвійській Республіці. Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МЗС балтійської країни.

Дане рішення було також ухвалено на знак солідарності з Україною у її боротьбі з неспровокованою і нічим не виправданою російською військовою агресією, у плануванні та здійсненні якої представники силових структур Росії відіграли важливу роль. Рішення було озвучено послу Росії в Латвії михайлу ваніну, депортовані повинні залишити країну до 23:59 23 березня.

Сьогодні ж посол Росії в Естонії був викликаний в МЗС країни, де йому було вручено дипломатичну ноту про те, що трьох співробітників російського посольства, які мають дипломатичний статус, оголошено персонами нон грата. Вони брали безпосередню та активну участь у підриві безпеки Естонії та поширенні пропаганди, що виправдовує військові дії росії. Усі троє мають залишити країну протягом 72 годин.

У МЗС Литви був викликаний посол росії олексій ісаков, якому вручили ноту з оголошенням чотирьох співробітників посольства Росії в Литві небажаними за їхню діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, і вказівкою їм у п'ятиденний термін залишити Литву. Таке рішення Литва ухвалила також на знак солідарності з Україною, яка переживає безпрецедентну військову агресію росії.

Балтійські країни рішуче засудили російську військову агресію проти України та заявили про підтримку у всіх формах суверенітету та територіальної цілісності України, а також закликали РФ вивести війська з території України.

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам. Після початку війни росія зазнала масштабних та всебічних санкцій з боку світової спільноти.

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-