У росії хочуть виключити Зеленського «з культурного порядку денного»

У росії хочуть виключити Зеленського «з культурного порядку денного»

Скрін
Укрінформ
Міністр оборони рф сергій шойгу вимагає припинити покази фільмів за участю Президента України Володимира Зеленського, а також реалізацію проєктів продюсера та режисера українського походження Олександра Роднянського.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Insider.

У листі до міністра культури рф ольги любимової глава міноборони держави-агресора заявляє, що «в рамках проведення спеціальної військової операції реалізуються (в росії. - Ред.) заходи з формування позитивної громадської думки на підтримку керівництва країни і дій збройних сил рф».

При цьому вказується, що «в культурному секторі російського медіапростору тривають покази фільмів і телепередач за участі В.О. Зеленського, а також реалізація творчих проєктів великого українського медіаменеджера О.Ю. Роднянського (з 2002 року працює в Москві – ред.)».

«Популяризація зазначених осіб за поточних обставин не сприяє виконанню рішень, прийнятих керівництвом країни та міноборони росії», - робиться висновок у листі. У зв'язку з цим шойгу попросив «опрацювати питання про виключення Зеленського та Роднянського з культурного порядку денного» російської федерації.

Олександр Роднянський сказав виданню The Insider, що нічого не знає про це. «Якщо ж ця інформація підтвердиться, на моїй діяльності це ніяк не позначиться. Я за жодних обставин не збираюся користуватися коштами російської держави», - зазначив він. Раніше Роднянський виступив проти війни росії з Україною у спецвипуску Ютуб-каналу «Радіо Долін».

У росії в останні дні стали забороняти концерти українських виконавців, а також російських артистів, які виступили проти війни в Україні.

З 24 лютого російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури в Україні, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-