З російським

З російським "ГАЗом" відмовився працювати найбільший автоконцерн Австрії

Укрінформ
Найбільший австрійський автомобілебудівний концерн Steyr Automotive зупинив виробниче співробітництво з російським автовиробником "ГАЗ" через санкції ЄС проти рф.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це було оголошено у заяві Steyr Automotive.

"Допоки спільні європейські заходи санкціонують товарообмін з росією, співпраця з "ГАЗом" не буде продовжуватися, як планувалося", - йдеться у заяві.

Також було вказано на те, що загальний дефіцит ресурсів (сировини, енергії) через припинення ділових відносин між Європою та росією, "має такі ж наслідки для Steyr Automotive, як і для всієї західної промисловості".

Окремо у Steyr Automotive повідомили, що через війну підприємство втратило постачання кабельних джгутів з України, які використовувалися для виробництва автомобілів марки MAN.

Як повідомляв Укрінформ, найбільші автовиробники зупинили виробництво в росії на тлі санкцій Заходу через збройне вторгнення в Україну.

Зокрема, Toyota Motor Corp заявила, що експорт її автомобілів до Росії призупинено на невизначений термін після аналогічних дій місцевих конкурентів Honda Motor та Mazda Motor.

Глобальні автомобільні компанії, включаючи Mercedes-Benz Group, Ford і BMW, також припинили виробництво та експорт автомобілів у Росію, а найбільші у світі судноплавні лінії, MSC та Maersk призупинили контейнерні перевезення до та з країни.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Міжнародні фінансово-аналітичні компанії стверджують, що економіка Росії стрімко наближається до дефолту через небачені санкції та експортні обмеження з боку Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-