Російська економіка близька до дефолту – аналітики

Російська економіка близька до дефолту – аналітики

Укрінформ
Російський фондовий ринок залишається закритим, рубль коштує менше цента, а західний бізнес тікає з Росії, наступним може стати дефолт економіки РФ.

Про це йдеться в публікації CNN Business із посиланням на останній аналітичний звіт JPMorgan, передає Укрінформ.

«Санкції, запроваджені проти Росії, значно підвищили ймовірність дефолту по російських державних облігаціях у твердій валюті», – наводить видання висновки аналітиків JPMorgan.

Попри те, що РФ може мати готівку для виплати боргу, подальші справи для російської економіки виглядають безперспективно. Адже санкції, запроваджені проти російських державних установ, контрзаходи всередині Росії з обмеженням іноземних платежів, а також порушення платіжних ланцюгів «представляють великі перешкоди для здійснення платежів РФ за кордоном».

Наприклад, санкції проти російського центробанку та виключення окремих банків РФ із системи SWIFT вплинуть на здатність країни отримувати доступ до іноземної валюти для погашення боргу. Це включає російські запаси міжнародних резервів, що поки залишаються не під санкціями, а також готівку від експортних доходів.

Тим часом міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зменшило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті Росії з «ВВВ» до «В» з можливістю подальшого зниження.

Паралельно агентство Fitch Ratings погіршило короткостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті Росії з «F2» до «В», а довгостроковий РДЕ у нацвалюті з «ВВВ» до «В+». Верхня межа рейтингу країни також знижена з «ВВВ» до «В».

Як повідомляв Укрінформ, США, ЄС, Велика Британія, Канада, Японія та інші країни запровадили небачені жорсткі санкції та експортні обмеження проти Росії через її вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-