Китай має засудити війну рф проти України та не надавати жодної допомоги – Столтенберг

Китай має засудити війну рф проти України та не надавати жодної допомоги – Столтенберг

Укрінформ
Китай як відповідальний член міжнародного співтовариства має засудити війну росії проти України та відмовитися від надання будь-якої допомоги для країни-агресора.

Про це у Брюсселі під час пресконференції напередодні надзвичайної зустрічі міністрів оборони НАТО заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Китай має приєднатися до решти світу, засуджуючи жорстоке вторгнення росії в Україну. Будь-яка підтримка для росії, військова чи будь-яка інша, може продовжити брудну війну Росії проти незалежної суверенної країни України, що спричиняє смерті, страждання та величезні руйнування. Китай має зобов’язання як член Ради безпеки ООН підтримати міжнародне право. Російське вторгнення в Україну є кричущим порушенням такого міжнародного права», - сказав Столтенберг.

«Ми закликаємо Китай засудити та не підтримувати дії росії, і ми будемо проводити уважний моніторинг будь-яких ознак підтримки від Китаю для росії», - додав генеральний секретар НАТО.

Як повідомлялося, за інформацією західних ЗМІ, 13 березня росія звернулася до Китаю з проханням надати їй військову техніку для війни в Україні, а також економічну допомогу для пом’якшення дії санкцій. Китай, зі свого боку, заперечив такі повідомлення.

24 лютого президент росії путін розпочав неспровоковану війну проти України. Російські війська почали руйнувати міста та селища України з використанням артилерійських систем залпового вогню, авіаційних ударів та ракетних атак. Збройні сили України, підрозділи територіальної оборони та весь народ України встали на боротьбу проти загарбників та завдають суттєвих втрат російським силам вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-