США наразі не бачать бажання путіна згортати агресію - Псакі

США наразі не бачать бажання путіна згортати агресію - Псакі

Укрінформ
США підтримують переговорний процес між українською і російською сторонами, однак не вбачають ознак з боку рф щодо готовності відмовитись від ескалації та припинити наступ.

З такою заявою виступила на брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми, безумовно, будемо підтримувати участь українців у цих зустрічах і переговорах, якщо вони, звісно, матимуть наміри брати в них участь»,- заважила представниця адміністрації США.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати намагаються посилити позиції української сторони шляхом забезпечення економічної, гуманітарної, а також оборонної допомоги.

При цьому речниця Білого дому наголосила на важливості продовження дипломатичних зусиль для досягнення деескалації, навіть попри те що російська сторона не демонструє намірів зменшити напруження.

«Наразі ми не бачимо жодних доказів того, що президент путін робить щось для того, аби зупинити наступ чи вдатися до деескалації», - зазначила речниця Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, перший раунд переговорів між українською та російською делегаціями відбувся 28 лютого в білорусі. Як зазначав радник керівника ОП Михайло Подоляк, переговори між делегаціями були важкими, але без будь-яких обов'язкових ультиматумів.

Другий раунд пройшов 3 березня, тоді українська делегація не досягла у переговорах з рф тих результатів, на які сподівалася. Водночас сторони досягли порозуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найбільш запеклих боїв з можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація. Українська делегація під час третього раунду переговорів із делегацією рф, який відбувся 7 березня, отримала позитивні результати в контексті логістики гуманітарних коридорів.

У понеділок радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк повідомив, що наступна зустріч має відбутися 15 березня, наразі проходить додаткова робота у підгрупах й уточнення окремих визначень.

Україна також докладає дипломатичних зусиль на інших рівнях. Зокрема, 10 березня в Анталії відбулася зустріч міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з главою російського МЗС Лавровим за сприяння та посередництва Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-