Лавров не був уповноважений приймати рішення на зустрічі в Анталії – Кулеба

Лавров не був уповноважений приймати рішення на зустрічі в Анталії – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ рф сергій лавров не мав повноважень приймати рішення на зустрічі в Анталії, зокрема щодо гуманітарних коридорів, бо приїхав на переговори «послухати» українську сторону.

Про це в ході пресконференції за результатами зустрічі сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент Укрінформу.

«На зустрічі я запропонував просту річ: ми маємо смартфони при собі. Я можу подзвонити прямо зараз - Президенту, Прем‘єр-міністру України, Головнокомандувачу, і я впевнений на 100%, що вони нададуть всі гарантії, що гуманітарні коридори будуть працювати та готові зробити це вже прямо зараз, у вашій присутності. І ви зробите те саме. Впевнений, що у вашій телефонній книзі є всі потрібні номери. Він не відповів», - розповів Кулеба.

Він зазначив, що міністр закордонних справ росії не мав повноважень приймати будь-які самостійні рішення та вказав на те, що він приїхав в Анталію «послухати» українську сторону. В ході зустрічі лавров керувався відомими кліше замість серйозної предметної розмови, констатував Кулеба.

Кулеба наголосив на тому, що готовий повторити такий формат зустрічі з російським міністром на рівні міністрів закордонних справ, якщо вони носитимуть предметний характер.

Як повідомляв Укрінформ, в Анталії 10 березня відбулася тристороння зустріч міністрів закордонних справ України, Туреччини та росії.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-