Президент Латвії пропонує системно збирати свідчення про воєнні злочини росії

Президент Латвії пропонує системно збирати свідчення про воєнні злочини росії

Укрінформ
Президент Латвії Егілс Левітс проситиме державні органи створити систему для збирання доказів від українських біженців про військові злочини, які чинять російські загарбники.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на допис Левітса у Твіттері.

«Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан закликає надавати свідчення про те, що відбувається в Україні. Проситиму відповідальні установи створити систему для того, щоб в Латвії збирати серед українських біженців свідчення про воєнні злочини росії», - написав Левітс.

Нагадаємо, прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан прийняв рішення про відкриття офіційного розслідування ситуації в Україні. Зазначається, що події останніх днів, зокрема, неспровокована ескалація агресії росії проти України дають підстави вважати, що на території України продовжують вчинятися злочини, які підпадають під юрисдикцію МКС.

Як повідомлялося, ветеран правосуддя 101-річний Бенджамін Ференц, який був прокурором на Нюрнберзькому процесі над нацистами, вважає, що російський президент володимир путін має бути засуджений за злочини проти людства, які скоюють російські війська в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-